Je professionele bouwmaterialen bij Van Pelt nv kopen, heeft zo zijn voordelen.

Al meer dan 60 jaar staan wij tot jouw dienst voor levering van bouwmaterialen en tegels. De kwaliteit van de geleverde materialen plaatsen wij centraal. Bij Van Pelt nv vind je dan ook de meest gerenommeerde fabrikanten terug.

Bovendien zorgen wij voor een permanente opleiding van ons personeel. Ons volledig team moet er immers voor zorgen dat wij jou binnenkort tot één van de vaste, tevreden klanten mogen rekenen.

Samen sterk

De Bouwpunt groep bundelt de krachten van verschillende bouwmaterialenwinkels. In de Bouwpunt vestigingen kan je zowat alle professionele bouwmaterialen vinden die je nodig hebt voor een nieuwbouw- of renovatieproject. Het gamma strekt zich uit van funderingsmaterialen tot en met interieurafwerking. Je vindt bij Bouwpunt dus echt alles wat je nodig hebt onder 1 dak.

Naast het standaardassortiment bieden onze Bouwpunt vestigingen ook toegepaste productgamma's aan. Onze Bouwpunters hebben namelijk elk hun eigen specialisme en expertise uitgebouwd. Voor dergelijke materialen en het bijhorende advies kan je uiteraard terecht bij die gespecialiseerde Bouwpunt vestiging, maar je kan deze specifieke of maatwerkproducten ook vanuit een andere Bouwpunt vestiging bestellen. Onze doeltreffende interne communicatie en logistiek zorgen ervoor dat de bestelling van bij de expert tot in het bouwcenter in je buurt geraakt of zelfs rechtstreeks op de werf geleverd wordt.

Als groep kopen we die professionele bouwmaterialen ten slotte ook in grotere aantallen bij de fabrikanten aan. Dat vertaalt zich in competitieve prijzen en een interessant financieel voordeel voor jou.

Historiek Van Pelt

De firma Van Pelt Bouwmaterialen - Kolen werd opgericht in 1955 als een personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid. De eerste vestiging was gesitueerd in St.Antonius. Ze is ontstaan

uit de kolen- en meststoffenhandel van Maria Van Heyst († 1989) (weduwe Van Pelt) en haar zonen Gaston († 2008), Maurice († 2017) en Paul.

In 1970 kwam er dankzij het groeiende succes een eerste grote verandering. De vier stichters vormden de P.V.B.A Van Pelt Bouwmaterialen om tot Bouwmaterialen Van Pelt nv. Deze omvorming kwam tot stand door de ingebruikname van een tweede vestiging langs het Albertkanaal te Schoten. Men ging zich toeleggen op het vervoer en de distributie van bouwmaterialen en aanverwanten per schip en vrachtwagens.

Het was niet gemakkelijk, maar het jonge bedrijf groeide gestadig en de drie zonen namen posities in met steeds meer verantwoordelijkheden.

Na de aanpassing in 1970 van BVBA naar een NV in de bouwmaterialen werd er in 1976 gestart met het containerbedrijf Van Pelt.

In 1986 voerde men een kapitaalverhoging door en breidde men de doelstellingen van de onderneming verder uit. Vanaf deze omvorming ging men zich toespitsen op groothandel in bouwmaterialen. Al snel volgde de opbouw van een betoncentrale. Doelstelling was een deel van de markt te veroveren in de Kempen, wat hen ook lukte.

Vandaag is de naam "VAN PELT" niet enkel een begrip in de Kempen, maar ook ver daarbuiten.

Zo maken ze, samen met een aantal belangrijke handelaren in bouwmaterialen, deel uit van de Adimat - Bouwpuntgroep. Door deze samenwerking kan VAN PELT nv aan klanten niet alleen een ruimer assortiment en betere voorwaarden aanbieden, maar ook steeds een snelle levering verzekeren en op de hoogte blijven van de jongste commerciële en technische evoluties zowel op de binnen- als buitenlandse bouwmarkt.

In 1996 verhuisde de toonzaal naar "Hoeve Jeanne" op de Kapellei 157 te St.Antonius-Zoersel en in 2000 werd het magazijn verhuisd naar KMO Kwikaard 118 te St.Antonius-Zoersel. Voordien waren deze beide gelegen in het centrum van St.Antonius-Zoersel naast de kerk.